Gebakken Sint-Jacoboester met blanke boter en mini-asperges

Home > Recepten > Hoofdgerechten > Gebakken Sint-Jacoboester met blanke boter en mini-asperges
Soort gerecht: 
Hoofdgerecht
Aantal personen: 
4
Bereidingstijd: 
10 min
Kooktijd: 
20 min
Totale tijd: 
30 min

Ingrediënten

  • 12 Sint-Jacobsoesters
  • 50 g boter
  • 200 g groene mini-asperges
  • witte peper en zeezout
  • 2 grote sjalotten, zeer fijn gehakt
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 dl visfumet
  • 2 dl room 35%
  • 200 g ijskoude boter in blokjes
  • peper en zeezout
Nog geen stemmen

Bereiding

  • Blanke boter of “beurre blanc” is een saus die oorspronkelijk in de streek van Nantes werd gecreëerd. Het is een klassieke saus die perfect past bij gepocheerde, gestoomde of gebakken vis of gebakken zeevruchten zoals langoustines of Sint-Jacobsoesters.
  • Binding: ijskoude boter.
  • Kook de asperges beetgaar in ruim kokend water. Bak de Sint-Jacobsoesters in een Demeyere bakpan.
  • Voor de saus:
  • Meng de sjalotten met de azijn, de wijn en de fumet in een Demeyere conische sauteuse. Breng aan de kook en laat reduceren. Doe er de room bij en laat opnieuw even inkoken. Monteer met de ijskoude boterblokjes op een net niet kokend vuur. Neem van het vuur af en breng op smaak met de kruiden.
  • Presenteer de Sint-Jacobsoesters op de asperges. Werk af met de blanke botersaus.

Onmisbare product(en)

Apollo sauteuse

De Apollo serie van Demeyere is de ideale reeks kookgerei voor zowel het jonge gezin als de veeleisende hobbykok.

Intense duraslide 24 cm

De Intense reeks van Demeyere heeft alles: pure kwaliteit om zorgeloos te kunnen koken, een slimme technologie om energie te besparen én een verleidelijke look die zelfs niet aan comfort moet inboeten.