Lamskroon en seizoensgroenten

Home > Recepten > Hoofdgerechten > Lamskroon en seizoensgroenten
Soort gerecht: 
Hoofdgerecht
Aantal personen: 
4
Bereidingstijd: 
10 min
Kooktijd: 
40 min
Totale tijd: 
50 min

Ingredi├źnten

  • 4 lamskronen
  • look
  • Butternutpompoen
  • jonge wortelen
  • broccoli
  • bospaddenstoelen
  • arachideolie
  • laurier
  • tijm
  • peper en zout
Nog geen stemmen
Lamskroon

Bereiding

  • Snij de groenten (m.u.v. de champignons) in gelijke, niet te grote stukken. Breek de lookbol zonder de teentjes te pellen.
  • Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  • Verhit de olie in een ruime multifunctionele bakpan.
  • Bak de Lamskronen rondom rond mooi bruin en voeg kruiden (laurier, tijm, peper en zout) toe samen met de groenten.
  • Bak de lamskroon nog 8 minuten in de oven. Haal de lamskroon uit de oven, hou warm onder een deksel en laat 10 min. rusten. Gaar ondertussen de groenten verder in de oven.
  • Borstel de bospaddenstoelen schoon met een zachte borstel en verwijder de steeltjes. Bak ze kort op en hevig vuur in arachideolie. Kruid het geheel af met peper en zout.
  • Voeg alles samen in een Demeyere mini-bakpan, laat het geheel nog even doorwarmen en serveer.