Paté

Soort gerecht: 
Hoofdgerecht
Aantal personen: 
4
Bereidingstijd: 
30 min
Kooktijd: 
45 min
Totale tijd: 
75 min

Ingrediënten

  • 300 g varkenslever
  • 700 g varkenskeelspek
  • 1 eieren
  • 1 ajuin
  • rozemarijn
  • tijm
  • kardemom
  • gemberpoeder
  • peper en zout
Nog geen stemmen
Paté

Bereiding

  • Snijdt de ajuin fijn. Bak de fijngesneden ajuin glazig af. Gaar het varkenskeelspek op lage temperatuur om het soepel te maken. Dit kan je best doen in een steamer 20 minuten op 95°C. Indien je geen steamer ter beschikking hebt dan kan het ook in een vloeistof bv. Warme gelei, bouillon of water.
  • Maal de varkenslever, het varkenskeelspek en de ajuin fijn. Meng dit verder in een mengkom met de kruiden en de eieren en doe dit mengsel in de gratineerschaal. Vul de gratineerschaal niet helemaal tot aan de rand omdat de paté nog zal rijzen tijdens het bakken.
  • Indien je geen problemen hebt om rauw vlees te eten kan je nu proeven en naar wens bij kruiden. Verwarm de oven voor op 120°C. Verlaag de temperatuur naar 90°C en werk af met een varkensnetje. Plaats de gratineerschaal in de oven en bak gedurende 45 min.
  • Neem de paté uit de oven laat een nacht afkoelen.