Pesto pasta met kalfsfilet

Home > Recepten > Hoofdgerechten > Pesto pasta met kalfsfilet
Soort gerecht: 
Hoofdgerecht
Aantal personen: 
4
Bereidingstijd: 
10 min
Kooktijd: 
20 min
Totale tijd: 
30 min

Ingrediƫnten

  • 200 g tagliatelli
  • 500 g kalfsfilet
  • olijfolie
  • 3 knoflookteentjes
  • mespunt grof zeezout
  • 100 g pijnboompitten, geroosterd
  • 250 g verse, kleine basilicumblaadjes
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 dl olijfolie
Nog geen stemmen

Bereiding

  • Maak de pesto: plet de lookteentjes met het zout en doe er de pijnboompitten bij. Stamp er telkens enkele basilicumblaadjes bij en werk zo snel mogelijk.
  • Meng er de kaas onder en werk af met de olie tot je een prachtige groene saus bekomt.
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water. Giet de pasta af (spoel niet met water), doe hem terug in de kookpan en meng er de pesto door.
  • Snij de kalfsfilet in gelijke lapjes van 1 cm dik. Verwarm je Demeyere roestvrijstalen bakpan op een hoog vuur. Doe van in het begin de druppeltest. Laat met een natte vork een paar druppels vallen in de pan. Wanneer de druppels direct na aanraking met het panoppervlak bolletjes vormen en over dit oppervlak beginnen rond te rollen, dan is de pan op temperatuur. Nu kan je het vuur met 30 Ć  50% verlagen. Druk nu de kalfslapjes aan in de pan, zodat ze aan de bodem kleven. Verbranden kan niet; de pan beslist wanneer het vlees voldoende gekleurd is en laat dan ook los. Nu kan je de stukjes makkelijk omdraaien met een Cuisipro grijptang.
  • Haal de pasta met een vleesvork uit de pan en draai rond. Serveer op een bord en werk af met de plakjes kalfsfilet en enkele druppels olijfolie.
Pesto maak je het best met kleine basilicumblaadjes. Hoe kleiner, hoe meer smaak. Maak de pesto snel, dan blijft hij mooi groen van kleur en kan je hem minimum een week bewaren in de koelkast.

Onmisbare product(en)

Proline bakpan

De Proline pannen zijn de ultieme koekenpannen voor de professioneel maar ook voor de echte kookliefhebber. Ze zijn gemaakt van 7-lagenmateriaal tot aan de rand van 4,8 mm dik (3 mm voor 20 cm), bakken daardoor echt tot aan de rand en bieden zo...