Roastbeef

Home > Recepten > Hoofdgerechten > Roastbeef
Soort gerecht: 
Hoofdgerecht
Aantal personen: 
4
Bereidingstijd: 
5 min
Kooktijd: 
35 min
Totale tijd: 
40 min

Ingrediënten

  • 1 runderlendenstuk van 900 g,
  • op kamertemperatuur
  • 200 g boter
  • witte peper uit de molen en zout
  • Voor de jus
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl kalfsfond
Nog geen stemmen

Bereiding

  • Doe boter in je bakpan en zet het kookvuur op een hoge instelling. Laat de boter ‘noisette’ (bruin) smelten. Verminder het vuur met 30 à 50%, leg het vlees in de pan en kleur ongeveer 1 minuut aan elke zijde. Pas wanneer het vlees gekleurd is, kruiden we met peper en zout.
  • Zet de multifunction pan in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 10 minuten voor een ‘bleu chaud’ bereiding, 15 minuten voor ‘saignant’ en 25 minuten voor ‘a point’.
  • Haal de pan uit de oven, haal het vlees er uit en laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Zet de pan op het vuur en deglaceer met de witte wijn. Roer goed in de pan zodat de bakresten loskomen. Laat even inkoken en schakel het vuur uit. Bevochtig met de kalfsfond.
  • Roer goed door en passeer door een fijne zeef.
  • Serveer het lendenstuk en werk af met de saus.
Lekker met gekookte aardappelen en bloemkool met kaassaus.