Scampi curry

Home > Recepten > Hoofdgerechten > Scampi curry
Soort gerecht: 
Hoofdgerecht
Aantal personen: 
4
Bereidingstijd: 
10 min
Kooktijd: 
30 min
Totale tijd: 
40 min

Ingrediënten

  • 4 stronken grondwitloof
  • 24 scampi, gepeld
  • 12 sneetjes Gandaham
  • 50 g boter
  • 2 sjalotten
  • 1 Jonagold appel
  • verse rozemarijnblaadjes
  • 5 g currypoeder (bij voorkeur Kerala)
  • 2 dl kokosmelk
Nog geen stemmen

Bereiding

  • Haal mooie blaadjes van de witloofstronken. Leg een blaadje op een scampi en rol dit in een half sneetje Gandaham.
  • Doe boter in je bakpan en zet het kookvuur op een hoge instelling.
  • Laat de boter ‘schuimend’ smelten. Verminder het vuur met 30 à 50% en kleur er de scampipakketjes in aan. Draai de pakketjes na 2 minuten om en laat ook deze kant braden. Snij ondertussen de rest van het witloof en de sjalotten in reepjes en de appel in blokjes. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Doe de groentjes in de pan en bak ze mee aan met de scampi. Kruid met het currypoeder en de rozemarijn en bevochtig met de kokosmelk.
  • Plaats gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven van 120°C zodat de groenten krokant blijven en de scampi niet te gaar worden.
  • Serveer de groenten en de saus. Schik hierop de scampipakketjes.