Taart van braadkip en champignons

Home > Recepten > Hoofdgerechten > Taart van braadkip en champignons
Soort gerecht: 
Hoofdgerecht
Aantal personen: 
3
Bereidingstijd: 
20 min
Kooktijd: 
45 min
Totale tijd: 
65 min

Ingredi├źnten

  • 1 gebraden kip
  • 200 g Parijse champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g vloeibare verse room
  • 1 ui
  • Het wit van 1 prei
  • 1 ei
  • 2 sneetjes toastbrood
  • 2 ronde vellen bladerdeeg
  • 2 el arachideolie
Nog geen stemmen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  • Mix de champignons, de ui, de knoflook en het preiwit.
  • Bak deze groentepuree op hoog vuur in een sauteuse met 2 eetlepels arachideolie tot al het vocht verdampt is.
  • Giet de puree in een kom en laat afkoelen.
  • Snij het toastbrood in stukken en doe dit erbij, tesamen met de room.
  • Hak het kippenvlees in kleine stukjes en voeg het bij de vulling.
  • Leg een vel bladerdeeg in een keramische schotel en garneer met de vulling. Bestrijk de rand van het deeg met een losgeklopt ei. Bedek daarna het geheel met het tweede vel en prik er enkele gaatjes in.
  • Zorg ervoor dat de zijkanten goed dicht zijn.
  • Zet 40 minuten in de oven en laat 10 minuten afkoelen vooraleer het gerecht uit de pan te halen.

Onmisbare product(en)

Apollo sauteuse

De Apollo serie van Demeyere is de ideale reeks kookgerei voor zowel het jonge gezin als de veeleisende hobbykok.