Varkensgebraad uit de braadslede

Home > Recepten > Hoofdgerechten > Varkensgebraad uit de braadslede
Soort gerecht: 
Hoofdgerecht
Aantal personen: 
4
Bereidingstijd: 
20 min
Kooktijd: 
80 min
Totale tijd: 
100 min

Ingrediënten

  • 2 rode uien in 8 partjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 1 varkensgebraad (uit de carré zonder been) ongeveer 800 g
  • 3 el mosterd
  • 100 ml appelsap
  • 1 tl (runds)bouillonpoeder of vloeibare bouillon
  • 20 g boter
  • 2 zoete appels geschild en in 8 partjes gesneden
  • Verse dragon (bosje)
  • 2 takjes verse tijm
  • Zwarte peper van de molen
  • Grof zout
Nog geen stemmen
Varkensgebraad

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de uien en de appels over de bodem van de braadslede samen met de tijm en de helft van de dragon (grof gehakt). Schep de olijfolie door de uien en appelen en maal verse peper erover. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180°c ,plaats de braadslede in het midden van de oven en bak de uien en appeltjes ong. 20 minuten (of tot de uien glazig worden), schep af en toe om.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout, kleur het vlees gelijkmatig aan in de boter op matig vuur (Multiline of proline 28) Haal het gebraad uit de pan en bestrijk het met de mosterd, leg enkele takjes dragon op het vlees. Neem de braadslede uit de oven en leg het gebraad op de uien en appeltjes. Zet de braadslede weer in de oven.
  • Verlaag de temp. tot 150°C en bak 40 tal minuten. Schakel de oven uit. Neem de braadslede uit de oven en leg het vlees op een schaal afgedekt met aluminiumfolie. Zet de schaal in de uitgeschakelde oven en hou zo het vlees warm.
  • Zet de bakpan terug op het vuur, giet het braadsap uit de ovenschaal samen met het appelsap en de bouillon in de pan en deglaceer al roerend met een garde, laat 1/3 inkoken, controleer de smaak, peper en zout indien nodig.
  • Giet de saus op de groenten, snij het vlees in plakjes en leg op de groenten.

Onmisbare product(en)

Industry roaster

Deze serie brengt het beste van twee werelden samen: robuust, stevig, ‘American style’ kookgerei in combinatie met Demeyere technologie en Europees erfgoed. Dit uitgebreide gamma met een industrial look, ontworpen door Belgisch designer Stefan...

Serveertang

De serveertangen van Cuisipro zijn uiterst geschikt zowel om te koken als te serveren. Het gepatenteerde sluitmechanisme zorgt ervoor dat ze makkelijk met één hand geopend en gesloten kunnen worden.