Gevulde tomaten

Home > Recepten > Voorgerechten > Gevulde tomaten
Soort gerecht: 
Voorgerecht
Aantal personen: 
2
Bereidingstijd: 
20 min
Kooktijd: 
20 min
Totale tijd: 
40 min

Ingrediënten

  • 4 mooie tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 2 el gekookte witte rijst
  • Basilicum
  • 1 kipfilet
  • 2 el olijfolie
Nog geen stemmen

Bereiding

  • Het hoedje van de ongepelde tomaten snijden en het vruchtvlees voorzichtig uithollen met een koffielepel. Kruid het vruchtvlees en houd apart.
  • Stoom gedurende 5 minuten de tomaten en het vruchtvlees op 100°C.
  • Het gestoomd vruchtvlees mengen met een 10-tal basilicumblaadjes, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout en mixen. Zet de saus opzij en laat afkoelen.
  • De kipfilet in blokjes snijden en gedurende 5 minuten op 100°C stomen of in gezouten water koken.
  • Meng de blokjes kippenwit met de fijn gesneden mozzarella, gekookte rijst en versnipperde basilicumblaadjes. Kruid af en vul vervolgens de tomaten.
  • Zet de gevulde tomaten 10 minuten in een oven op 180°C.
  • Opdienen met het koude sausje.

Onmisbare product(en)

Soeppot

De Intense reeks van Demeyere heeft alles: pure kwaliteit om zorgeloos te kunnen koken, een slimme technologie om energie te besparen én een verleidelijke look die zelfs niet aan comfort moet inboeten.